web analytics

Miniserie Lessons in Chemistry bij Apple TV+

Vanaf vrijdag 13 oktober is bij Apple TV+ de Amerikaanse miniserie Lessons in Chemistry te zien. De serie telt afleveringen en is gebaseerd op het boek Lessen in Chemie van Bonnie Garmus.

De serie speelt zich af in de jaren 50 toen er van vrouwen verwacht werd dat ze secretaresse waren of assistent, maar geen onderzoeker met een witte labjas aan. Dat is precies wat Elizabeth (Brie Larson) doet, ze werkt bij het Hastongs Research Institute en moet vooral koffie halen voor haar mannelijke collega’s, maar als iedereen naar huis is doet ze haar eigen onderzoeken. Daar ontmoet ze ook scheikundige Calvin Evans (Lewis Pullman) waar ze wat chemicalien van leent.

als de droom van Elizabeth om academisch gezien te worden maar niet uit lijkt te komen neemt ze ontslag om tupperware te verkopen en stort ze zich op haar rol als moeder. Maar dan komt er een nieuwe kans op haar pad: Supper at Six is een kookprogramma op de lokale tv en die zoeken een nieuwe presentator. Elizabeth heeft altijd van koken gehouden en heeft haar scheikundige achtergrond gebruikt om de beste recepten te maken.

Lessons is Chemistry is vanaf 13 oktober elke vrijdag te zien bij Apple TV+

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven