web analytics

IJslandse serie Black Sands bij Canvas

Black SandsVanaf zaterdag 12 november is bij Canvas de IJslandse misdaadserie Black Sands (IJslandse titel: Svörtu Sandar) te zien. De serie telt acht afleveringen.

De dertigjarige Anita (Aldís Amah Hamilton) keert terug naar haar geboorteplaats om daar bij de politie te gaan nadat ze in Reykjavík gedwongen werd om ontslag te nemen. Ze is veertien jaar niet terug geweest en het dorpje is toeristisch geworden door het zwarte zand. Ze trekt in bij haar moeder Elínar (Steinunn Ólína Þorsteinsdóttir) waar ze een moeilijke relatie mee heeft.

Als Anita aankomt wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden aan de kust, die van de klif aan het strand lijkt te zijn gevallen. Samen met politiechef Ragnar (Þór Tulinius), dorpsdokter Salomon (Kolbeinn Arnbjörnsson) en het lokale politieteam beginnen ze een onderzoek naar deze zaak. Er lijkt niets verdacht te zijn aan de dode vrouw, het is niet de eerste keer dat een roekeloze toerist van de klif valt. Maar Anita denkt dat er meer aan de hand is en ze krijgt gelijk als later op de avond een vriendin van de dode toerist wordt gevonden, knock-out geslagen en onder het bloed. Als het onderzoek verder gaat blijkt dat de politie steken heeft laten vallen er dat er mogelijk verbanden zijn tussen meerdere zaken. Anita duikt diep in haar verleden op zoek naar een mogelijke seriemoordenaar.

Black Sands is vanaf 12 november elke zaterdag om 20:40 en 21:35 te zien bij Canvas.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven