web analytics

Misdaadserie I dina händer bij Netflix

Vanaf woensdag 24 april is bij Netflix de Zweedse misdaadserie I dina händer te zien. De serie telt vijf afleveringen en is gebaseerd op het boek Sta ons bij van Malin Persson Giolito, waarvan haar eerdere boek Quicksand ook een Netflixserie is geworden. Al is Giolito niet helemaal tevreden met deze bewerking en heeft ze de productie wegens meningsverschil over het verhaal verlaten.

Billy (Yasir Hassan) en Dogge (Olle Strand) zijn al sinds hun peutertijd goede vrienden. Des te schokkender en onbegrijpelijker is de gruwelijke daad die op een dag hun buurt, een buitenwijk van Stockholm, op zijn grondvesten doet schudden. Billy schiet zijn vriend door het hoofd met een pistool. Maar wat waren de omstandigheden die de 14-jarige ertoe brachten om zo’n afschuwelijke misdaad te plegen?

Billy en Dogge zijn al heel lang onafscheidelijk, hoewel hun achtergrond niet meer van elkaar kon verschillen. Billy komt uit een arme familie van immigranten terwijl Dogge rijke ouders heeft die bijna nooit naar hem omkijken. Na verloop van tijd dringt de misdaad hun levens binnen. Criminele bendes doen zaken in de wijk van de jongens en uiteindelijk worden zij daar ook bij betrokken. Verleid door drugs en gemakkelijk geld verdienen worden ze de handlangers van gewelddadige volwassenen. Maar wanneer Billy besluit om uit de criminaliteit te stappen slaat de tragedie toe.

I dina händer is vanaf woensdag 24 april te zien bij Netflix

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven