web analytics

Franse serie Les Revenants te zien bij NPO2

Les RevenantsVanaf vanavond zend de VPRO de Franse serie Les Revenants uit. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film en gaat om een klein bergdorpje in de Franse Alpen waar enkele tientallen overledenen weer verschijnen.

Ik hoor je denken, maar dat is toch gewoon Resurrection op SBS6? Zonder dat bergdorpje dan. Nouja dat is ook wel een beetje zo, het hing blijkbaar erg in de lucht om een televisieserie te maken over dode mensen die terugkeren, zo is er ook de Engelse serie In the Flesh. Maar Resurecction is gebaseerd op een Amerikaans boek. Les Revenants op een Franse film die op zijn beurt weer op een Frans boek is gebaseerd. Om het nog ingewikkelder te maken zijn er ook nog plannen voor een Amerikaanse versie van Les Revenants.

Maar terug naar de serie Les Revenants, want in acht afleveringen is er elke aflevering meer nadruk op een ander personage, maar er is wel een doorlopende verhaallijn. Zo is er Camille (Yara Pilartz), een vijftienjarig meisje dat vier jaar geleden is omgekomen bij een busongeluk. Zij keert terug en denkt haar leven op te pakken alsof er niets gebeurd is, maar de tijd is doorgegaan. Zo is haar moeder Claire (Anne Consigny) van haar vader Jérôme (Frédéric Pierrot) gescheiden en heeft nu een relatie met Pierre (Jean-François Sivadier). Ook is Camilles tweelingzus Léna (Jenna Thiam) nu vier jaar ouder geworden.

Simon (Pierre Perrier) is op zoek naar zijn verloofde Adèle (Clotilde Hesme). Hij had altijd al last van zelfmoordneigingen en tien jaar geleden overleed hij op de ochtend van zijn trouwdag. Maar ook Adèle is verder gegaan, ze is bevallen van hun dochter Chloé en heeft nu een relatie met Thomas (Samir Guesmi). Ook weer terug is Serge (Guillaume Gouix), een seriemoordenaar die niet alleen vrouwen vermoordde maar ook hun organen opat. Ook teruggekomen is Victor (Swann Nambotin) een acht jarig jongetje die vijfendertig jaar geleden door twee inbrekers, net als de rest van zijn familie is vermoord.

Als dat allemaal nog niet vreemd genoeg is, valt de stoom ook nog eens geregeld uit in het dorp, verdwijnt er water uit her reservoir en krijgen de levenden en doden ineens vreemde tekens op hun lijf.

Van de serie komt een tweede seizoen, maar die wordt pas in 2015 uitgezonden in Frankrijk.

Les Revenants wordt uitgezonden vanaf maandag 20 oktober om 23:00 op NPO2. Een paar dagen later, vanaf zaterdag 25 oktober om 22:50 wordt de serie bij OP12 uitgezonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven