web analytics

Dramaserie Rampvlucht bij NPO1

RampvluchtVanaf donderdag 29 september is dagelijks bij NPO1 de Nederlandse dramaserie Rampvlucht te zien. De serie telt vijf afleveringen.

Nederland is wereldnieuws als op 4 oktober 1992 een Boeing 747 van de Israëlische vliegtuigmaatschappij El Al neerstort op een flatgebouw in de Amsterdamse Bijlmermeer. Het onderzoek naar de oorzaak wijst uit dat er een veiligheidspen bij één van de motoren is losgeschoten. Het was een goederenvliegtuig met aan boord parfum, bloemen en computeronderdelen en de zwarte doos is onvindbaar. De maanden daarop krijgen bewoners en reddingswerkers medische klachten en ook huisdieren worden ziek. Zou het kunnen dat iets werd vervoerd in het vliegtuig wat niet naar buiten is gekomen?

Bijna alle journalisten en medewerkers van de overheid zijn inmiddels weer overgegaan tot de orde van de dag, behalve dierenarts Asha Willems (Joy Delima) en de journalisten Vincent Dekker (Thomas Höppener) van dagblad Trouw en Pierre Heijboer (Yorick van Wageningen) van de Volkskrant. Hun aanhoudende vragen zorgen voor een zes jaar durende strijd met de luchtvaartwereld, geheime diensten en de overheid die uiteindelijk in 1998 een parlementaire enquête instelt.

Rampvlucht is vanaf donderdag 29 september elke dag om 21:30 te zien op NPO1

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven