web analytics

Detective Van der Valk seizoen 3 bij NPO2

Van der ValkVanaf zaterdag 6 mei is bij NPO2 het derde seizoen van de Britse detectiveserie Van der Valk te zien. Dit seizoen telt drie afleveringen

In de serie volgen we detective Piet Van der Valk (Marc Warren) uit Amsterdam waarin hij verschillende zaken oplost met zijn team Lucienne Hassell (Maimie McCoy), patholoog Hendrik Davie (Darrell D’Silva) en zijn chef Julia Dahlman (Emma Fielding). Nieuw in het team zijn de impulsieve Eddie Suleman (Azan Ahmed) en de technische Citra Li (Django Chan-Reeves).

In de eerste aflevering zien we hoe freerunner Casper Yuliani en zijn vriendin Marian Segers naar Parijs gaan voor een wedstrijd, maar voordat ze kunnen vertrekken wordt Casper doodgeschoten. Van der Valk en Lucienne onderzoeken de zaak en ontdekken dat Casper deel uitmaakte van een groep die het daglicht niet kunnen verdragen.

In de tweede wereld duikt Van der Valk en zijn team in de schimmige wereld van de kunstrestitutie als een grote naam in de Amsterdamse museumwereld wordt vermoord met een ceremonieel Indonesisch wapen. Ook krijgt hij weer te maken met een oude moordzaak met grote gevolgen.

In de derde aflevering vindt er een satanistisch ritueel plaats in een duister kasteel dat niet afloopt zoals gepland. Chirurg Izaak Engelhart en psychiater Nik Delacorte gaan samen de kamer in, maar alleen Izaak komt er levend weer uit, Nik is gruwelijk vermoord. Izaak lijkt niet de dader te zijn en zegt dat de demoon Belphegor de dader is. Van der Valk moet in deze zaak feiten en fictie onderscheiden om de dader te pakken.

Het derde seizoen van Van der Valk is vanaf 6 mei elke zaterdag om 22:29 te zien bij NPO2

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven