web analytics

Detectiveserie Van der Valk bij NPO1

Van der ValkOp woensdag 1 januari is bij NPO1 het eerste seizoen van de detective Van der Valk te zien. De serie telt drie afleveringen.

De serie is geïnspireerd op de gelijknamige Britse dramaserie uit de jaren 70, waarvan het vijfde en laatste seizoen in 1992 verscheen. Deze nieuwe serie concentreert zich opnieuw op onderzoeken van de Nederlandse detective Piet van der Valk (Marc Warren) in en rond de stad Amsterdam.

Elke aflevering lost hij een nieuw misdrijf op en wordt bijgestaan door zijn collega’s: inspecteur Lucienne Hassell (Maimie McCoy), internetexpert Job Cloovers (Elliot Barnes-Worrell) en sergeant Brad de Vries (Luke Allen-Gale). Ook komt hun privéleven aan bod en blijkt soms nauwer verweven met hun werk dan dat ze zelf hadden kunnen vermoeden.

In de eerste aflevering wordt in de haven van Amsterdam het lijk van een student aangetroffen. Van der Valk en zijn team gaan met de zaak aan de slag, maar worden afgeleid door de komst van internetexpert Job Cloovers. Dan blijkt dat er nog iemand is vermoord en vragen ze zich af of er een verband is. Het onderzoekt leidt naar de kunstwereld en naar de gemeentepolitiek.

De eerste aflevering van Van der Valk is op woensdag 1 januari om 20:25 te zien bij NPO1. De tweede aflevering is op 24 juni te zien en de derde aflevering op 1 juli bij NPO1

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven