web analytics

De verschrikkelijke jaren tachtig bij NPO3

De verschrikkelijke jaren tachtigVanaf zondag 6 februari is bij NPO3 de komische dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig te zien. De serie telt acht afleveringen en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tim Kamps.

In de serie zien we dat het negenjarige meisje Piet (Rosa van Leeuwen) niet blij is met haar leven in een idealistische woongroep in de jaren tachtig. Huistiran Bert (Jacob Derwig) is de leider van de groep die verder bestaat uit vier vrouwen (Malou Gorter, Maria Kraakman, Bianca Krijgsman en Hannah van Lunteren) en vier kinderen. In de groep wordt alles gedeeld: geld, kinderen, yoghurt en valium, alles is van iedereen. Maar waar laat je je verdriet en hoe zeg je dat je hart gebroken is als het in de huisvergaderingen, die plaatsvinden in hun ondergoed, vooral gaat over wie wanneer naar de afhaalchinees gaat.

Iedereen probeert de 183 huisregels van Bert zo goed mogelijk na te leven, maar als de kinderen uit huis worden geplaatst, realiseren de volwassenen zich dat het zo niet langer gaat en moet voorkomen worden dat de groep explodeert en wordt het grote verdriet dat al jaren een stille bewoner van de groep is eindelijk benoemd.

De verschrikkelijke jaren tachtig is vanaf 6 februari elke zondag om 21:15 te zien bij NPO3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven