web analytics

Deense misdaadserie Trom bij NPO3 en canvas

TromVanaf zaterdag 1 oktober is bij canvas de Deense misdaadserie Trom te zien. De serie telt zes afleveringen. Vanaf maart 2023 is de serie ook uitgezonden bij NPO3

We zien Sonja (Helena Heðinsdóttir), een alleenstaande moeder en dierenwelzijns- en klimaatactiviste. Ze werkt samen met journalist Páll aan een verhaal dat de gemeenschap op de Faeröer zal schokken. Dat verhaal maken is niet zonder gevaar: niemand weet nog precies wat het is, maar voordat het gepubliceerd is ligt Páll in coma en is Sonja verdwenen.

Voorda Sonja verdween wist ze een video te sturen naar de Deense journalist Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen), niet alleen voor journalistiek advies, maar ook om te zeggen dat hij haar vader is. Hannis vertrekt naar de Faeröer en komt aan op een vervallen plek en vindt hij het dode lichaam van Sonja. Zijn zoektocht naar antwoorden brengt hem ook bij rechercheur Karla Mohr (Maria Rich) die nadat ze Sonja bij eerdere bedreigingen niet serieus nam nu alles op alles wil zetten op de zaak op te lossen. Verder brengt het Hannis naar verschillende geheimen in de kleine gemeenschap er zijn er aanwijzingen die wijzen naar de lokale vissers, een actiegroep en naar de machtige zakenman RagnaR í Rong (Olaf Johannessen).

Trom is vanaf 1 oktober 2022 elke zaterdag om 20:40 en 21:25 te zien bij canvas

Vanaf 25 maart 2023 is de serie elke zaterdag om 20:25 te zien bij NPO3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven