web analytics

IJslandse serie Trapped bij canvas en NPO3

TrappedVanaf 11 maart 2017 is de IJslandse politieserie Trapped te zien bij Canvas. De serie telt tien afleveringen en een tweede seizoen is al aangekondigd.

De serie speelt zich af in Seyðisfjörður, een geïsoleerd stadje in het oosten van IJsland aan het einde van de gelijknamige fjord. Er wordt op een echte winterdag een romp van een lichaam aangetroffen in een visnet, net op het moment waarop de ferryboot uit het Deense Hirtshals voor anker gaat. De lokale politiebaas Andri Olafsson (Ólafur Darri Ólafsson) onderzoekt de zaak met zijn assistenten Hinrika (Ilmur Kristjánsdóttir) en Ásgeir (Ingvar Eggert Sigurðsson). Dan breekt er ook nog een sneeuwstorm uit en is het stadje helemaal afgesloten van de buitenwereld. Hierdoor kan er ook geen versterking van de politie uit Reykjavik komen en moeten Adri en zijn team de zaak zelf oplossen.

Andri denkt dat het lichaam van de ferry afkomstig is en hij verbiedt kapitein Søren Carlsen (Bjarne Henriksen) dan ook om de passagiers van boord te laten gaan. Maar dat verbod lijkt moeilijk te handhaven en er blijken vreemde mensen aan boord te zitten. Andri heeft ook te maken met mensenhandel en met Chinese projectontwikkelaars die plannen met het stadje hebben.

Het eerste seizoen van Trapped is vanaf 11 maart elke zaterdag om 20:40 en 21:35 te zien bij Canvas.

Vanaf 24 november is de serie elke zaterdag om 20:25 te zien bij NPO3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven