Coming-of-Age drama Normal People bij NPO3

Normal PeopleVanaf vrijdag 13 augustus is bij NPO3 de Iers-Britse dramaserie Normal People te zien. De serie telt twaalf afleveringen die bij de NPO in vier keer drie afleveringen wordt uitgezonden.

In de serie volgen we Marianne Sheridan (Daisy Edgar-Jones) en Connell Waldron (Paul Mescal) tijdens hun tijd in hun examenjaar op het County Sligo in Ierland en later als studenten op het Trinity College Dublin. We zien vooral hun complexe relatie. Op de middelbare school wordt Marianne gezien als een vreemde snuiter, maar zegt vooral dat het haar niets kan schelen.

Hoewel ze het op school wel erg goed doet wordt haar thuisleven geregeerd door haar afwijzende moeder Denise (Aislín McGuckin) en haar hatelijke broer Alan (Frank Blake), haar vader is al overleden. Connell is sportief, populair op school en haalt ook goede cijfers. Hij woont bij zijn alleenstaande moeder Lorraine (Sarah Greene) die de werkster is van Denise. Connell en Marianne komen met elkaar in contact als hij zijn moeder van werk ophaalt.

Als Marianne wordt gepest op hun school zwijgt hij en dat wordt steeds lastiger als hun relatie begint te ontluiken. Op de universiteit zien ze elkaar weer en da blijkt dat Marianne de populaire is en Connell zich vriendloos voelt in Dublin. Uiteindelijk bevindt Connell zich in de vriendengroep van Marianne, al voelt hij zich daar niet thuis.

Normal People is vanaf 13 augustus elke vrijdag rond 22:05 te zien bij NPO3

Lees ook:

Redactie