web analytics

Britse serie Stonehouse bij NPO2

Vanaf vrijdag 31 maart is bij NPO2 de Britse serie Stonehouse te zien. De serie telt drie afleveringen.

In de serie volgen we John Stonehouse (Matthew Macfadyen), die de perfecte weg heeft afgelegd om politicus te worden: hij komt uit een arbeidersgezin, heeft een economische studie gedaan en heeft in de Tweede Wereldoorlog bij de luchtmacht gezeten. Premier Harold Wilson (Kevin McNally) en de Labour-partij waren dus ook snel onder de indruk van hem.

Hij lijkt als volksvertegenwoordiger van Walsall North met zijn vrouw Barbara (Keeley Hawes) en drie jonge kinderen een goed leven te leiden, maar zijn financiële status is niet al te best en hij heeft ook nog eens een affaire met zijn secretaresse Sheila Buckley (Emer Heatley) en hij werkte ook als spion voor de Tsjechische geheime dienst in de jaren zestig. Dit eist zijn tol en John komt met het plan om zijn dood in scène te zetten.

In november 1974 besluit John Stonehouse te verdwijnen aan het strand van een luxe hotel in Miami, Florida. Hij laat zijn kleding achter op het strand en zwemt de zee in om te verdwijnen en een nieuw leven op te bouwen in Australië.

Stonehouse is vanaf 31 maart elke vrijdag om 23:05 te zien bij NPO2

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven