web analytics

Britse komedie The Cleaner bij BBC First

The CleanerVanaf dinsdag 12 oktober is bij BBC First de Britse komedieserie The Cleaner te zien. De serie telt zes afleveringen en is gebaseerd op de Duitse serie Der Tatortreiniger.

In de serie volgen we Paul Wickstead (Greg Davies), ook wel Wicky genoemd, die een schoonmaker is op een speciaal gebied: Hij maakt een plaats delict schoon op een manier dat er niets meer van de dood in huis te vinden is. Hij verschijnt in zijn blauwe truck net nadat de detectives klaar zijn met hun werk en gaat hij aan de slag. Vaak komt hij in contact met de vreemdste mensen, van familie van het slachtoffer tot werknemers, buren en kennis tot een enkele keer de moordenaar zelf.

In de eerste aflevering moet hij schoonmaken na een vreselijke moord en wordt hij gestoord door verschillende mensen die langskomen, inclusief een gewapende vrouw. In de tweede aflevering probeert schrijver Terence Redford (David Mitchell) zijn boek af te maken, maar hij heeft een writersblock én is zijn grootmoeder in zijn huiskamer verbrand. In de andere afleveringen zien we hoe Wicky het opneemt tegen een vegetariër, worden zijn waarden en normen getest en komt hij zijn eerste vriendin weer tegen

The Cleaner is vanaf 12 oktober elke dinsdag om 21:15 en 21:55 te zien bij BBC First

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven