web analytics

Kostuumdrama Dickensian bij BBC First

DickensianBBC First zendt vanaf 5 januari de serie Dickensian uit. In dit kostuumdrama worden verschillende personages uit verschillende verhalen van Charles Dickens bij elkaar gebracht om een geheel nieuw verhaal te vertellen. De serie telt twintig afleveringen.

Op kerstavond valt de sneeuw op de marktstraat als de festiviteiten worden stopgezet als het lichaam van de rijke brouwer Mr. Havisham naar zijn laatste rustplaats wordt gebracht. Zijn zoon Arthur (Joseph Quinn) en dochter Amelia (Tuppence Middleton) lopen erachter aan. Later op de dag wordt het testament gelezen en dan blijkt dat het vermogen grotendeels naar Amelia gaat. Arthur kan dat niet verkroppen en zint op genoegdoening en wraak.

Ondertussen is de nogal vrije Honoria Barbary (Sophie Rundle) samen met haar jonge geliefde Kapitein James Hawdon (Ben Starr), iets wat haar zus Frances (Alexandra Moen) maar niets vind. Kan hun liefde de plannen overleven die Frances heeft om een beter leven te krijgen? Bendeleider Fagin (Anton Lesser) heeft straatmeisje Nancy (Bethany Muir) naar Jacob Marley (Peter Firth) gestuurd om hem te vermaken, voor haar veiligheid wordt ze gebracht door Bill Sikes (Mark Stanley), die alles doet om haar te beschermen. Als later op de avond het lichaam van Jacob Marley wordt gevonden is het maar de vraag of inspecteur Bucket (Stephen Rea) de moordenaar weet te vinden, want hij had vijanden genoeg.

Dickensian is vanaf 5 januari elke dinsdag te zien om 21:55 op BBC First

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven