web analytics

Brandweer-dramaserie Onder Vuur bij één

Onder vuurVanaf zondag 12 september is bij één de Belgische dramaserie Onder Vuur te zien.

In de serie volgen we Post Oosterover in Oostende, een kleine brandweerpost waar er geen regels gelden, helemaal niet als er mensenlevens op het spel staan. Dat zorgt dus voor brandweerwerk van hoog maar ook onstuimig niveau. Dan besluit luitenant Patrick (Sam Louwyck) totaal onverwacht om het korps te verlaten voor een promotie en schudt de hele kazerne op haar grondvesten. Vooral sergeant Orlando (Louis Talpe) voelt zich in de steek gelaten door zijn mentor.

Dominique (Lien De Graeve) valt in als de nieuwe luitenant en zij wil de cowboys omvormen tot de standaard die hogerhand voor ogen heeft. Maar dat heeft nogal wat voeten in aarde. Maar dan ontdekt Orlando dat Patrick niet vrijwillig is opgestapt, maar zich heeft opgeofferd om het voortbestaan van de Post te garanderen. Als er door fouten van de Oosterover dodelijke slachtoffers vallen tijdens een interventie komt het voortbestaan van de kazerne helemaal op losse schroeven te staan. Patrick gaat op onderzoek uit om zijn oude manschappen te beschermen en hoe dichter hij bij de waarheid komt hoe meer hij op weerstand stuit van hogerhand.

Ook op persoonlijk vlak verkeren de brandweermannen en -vrouwen van Post Oosteroever in woelig water. Voor de collega’s loopt werk en privé steeds meer door elkaar wat voor nog meer spanningen zorgt in de kazerne.

Onder Vuur is vanaf 12 september elke zondag om 20:50 te zien bij één

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven