web analytics

Beck seizoen 5 bij NPO3

BeckVanaf 7 januari is elke week een aflevering te zien van het vijfde seizoen van de Zweedse detective Beck. Dit seizoen telt vier afleveringen.

In de eerste aflevering zien we hoe de 18 jarige Denise dood wordt gevonden in een hotelkamer in Stockholm. Martin Beck (Peter Haber) en Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt) onderzoeken deze zaak onder de leiding van hun nieuwe baas Klas Fréden (Jonas Karlsson). Het onderzoek leidt al snel naar Peter Ahre, maar hij zegt dat zijn portefeuille is gestolen. Er zijn verschillende verdachte en het wordt nog een hele zoektocht naar de moordenaar.

In de teede aflevering wordt crimineel Zlatko Lozanovic in zijn huis doodgeschoten door een sluipschutter. Beck en zijn team maken een lijst van al zijn vijanden en dat zijn er nogal wat. Wie is de sluipschutter en wie is de opdrachtgever? In de derde aflevering worden er twee lijken gevonden buiten Stockholm. Ze worden pas geïdentificeerd als een andere vermoorde man wordt teruggevonden in een verlaten auto. Dan denkt het team dat de twee slachtoffer zijn van een internationaal conflict binnen een Islamitische terroristische groep. In de vierde aflevering wordt oncoloog Johan Fors van moord beschuldigd door de zoon van een overleden patiënt. Het team is niet heel enthousiast om deze zaak te onderzoeken, de patïent was een 80 jarige vrouw die chronisch ziek is en haar zoon is geestesziek. Maar toch duidt het op moord en na het eerste verhoor met Johan Fors is hij geschrokken. Daarna wordt ook de dokter dood gevonden.

Het vijfde seizoen van Beck is vanaf 7 januari elke zaterdag om 20:00 te zien bij NPO3

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven