Zweedse misdaadserie Springvloed bij Film1 en NPO3

SpringflodenVanaf woensdag 15 juni is bij Film1 de Zweedse misdaadserie Springvloed te zien. De originele Zweedse titel is Springfloden en telt tien afleveringen. De reeks is geschreven door Cilla en Rolf Börjlind en gebaseerd op hun gelijknamige debuutroman.

In Springvloed zien we dat rechercheur in opleiding Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) als oefening voor het nieuwe schooljaar de opdracht krijgt een oude onopgeloste moordzaak te bestuderen. In deze zogenaamde strandzaak is een onbekende zwangere vrouw begraven in het zand en toen het springvloed werd is ze verdronken. Dan komt ze erachter dat haar overleden vader aan het oorspronkelijke onderzoek werkte en raakt ze in de ban van de zaak. Ze zoekt contact met Tom Stilton (Kjell Bergqvist), die vijfentwintig jaar geleden aan het hoofd stond van de zaak en nu een zwevend bestaan leidt in Stockholm. Ook wordt hij nu geconfronteerd met een reeks mishandelingen van zijn dakloze lotgenoten.

Springvloed is vanaf 15 juni 2016 elk woensdag om 20:30 te zien bij Film1Action. Vanaf 11 maart 2017 is de serie elke zaterdag om 20:00 te zien bij NPO3

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *