web analytics

Voetbaldramaserie The Net bij Fox

The NetVanaf maandag 12 december is bij Fox de voetbaldramaserie The Net te zien. De serie bestaat uit drie delen met in totaal 22 afleveringen en gaat over de donkere kanten van het voetbal.

The Net: Promised Land

Dit deel telt acht afleveringen. De wereld van Lea Brandstätter (Birgit Minichmayr), een Berlijnse advocaat met een sterk rechtvaardigheidsgevoel, staat op zijn kop als haar verloofde David in haar bijzijn overlijdt. Lea voelde al dat er iets mis was toen David haar ’s ochtends als verrassing bezocht en gaat op zoek naar aanwijzingen en ontdekt dat David, een internationaal gewilde spelersscout, achterna gezeten werd. Een andere dood lijkt verband te houden met de gruwelijke dood van David: de vriend van de hooligan Marcel (Max von der Groeben) werd op dezelfde dag vermoord. Op zoek naar de waarheid vormen Lea en Marcel een ongewoon team. Haar onderzoek leidde haar naar de hoogste regionen van de corrupte wereld van de internationale voetbalbusiness. En al snel wordt duidelijk: David wist te veel en moest dat met zijn leven bekopen.

The Net: Promotheus


Dit deel telt acht afleveringen en speelt zich af in de Oostenrijkse bergen. Georg Trotter (Tobias Moretti) is een dokter en voormalig dopingagent die zijn carrière heeft opgegeven nadat een auto-ongeluk er voor zorgde dat zijn vrouw Diana (Angel Coulby) zwaar gewond was en hun zoon overleed. Hij wordt gevraagd om directeur te worden van een nieuw en hypermoderne kliniek in de Alpen. Deze wordt gebruikt om geblesseerde voetballers weer in vorm te krijgen met hightech trainingsmethodes en jonge talenten te trainen om de beste voetballers ter wereld te worden. Ze promoten een schone sport zonder illegale trucjes en het lijkt dat de baan voor Georg is gemaakt. Maar al snel krijgt hij twijfels: Gaat het wel over de spelers en de sport? Als hij achter de schermen kijkt ontdekt hij steeds meer geheimen die niet alleen over de toekomst gaan maar ook over zijn eigen verleden.

The Net: Powerplay

Dit deel telt zes afleveringen en speelt zich af in Italië. De voetbalclub Toscana FC uit Florence kampt met grote problemen. Naast degradatie naar de tweede klasse dreigt de club ook financieel in elkaar te storten. De familie Tessardi, de eigenaar van de club, voelt zich genoodzaakt nieuwe wegen in te slaan en verkoopt 50 procent van de club aan een Chinese investeerder. Maar het zwarte schaap van de familie, de jongste zoon, Vincenzo Tessari (Alberto Paradossi) verzet zich tegen deze plannen. Samen met Maurizio Corridoni (Gaetano Bruno), de oude wijze man van het Italiaanse clubvoetbal, gaat hij de strijd aan met de nieuwe eigenaren en zijn eigen vader. Een verhaal over de maffia-achtige trekjes van het Italiaanse voetbal, mislukte liefdes en de strijd om erkenning.

The Net is vanaf 12 december elke maandag om 20:00 en 21:00 te zien bij Fox

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven