web analytics

Vijfde seizoen Downton Abbey bij NPO2

Downton AbbeyVanavond, 22 november, zend de NCRV op NPO2 alweer het vijfde seizoen uit van de Britse kostuumdramaserie Downton Abbey.

In de serie zijn we aangekomen in 1924, voor het eerst regeert de arbeiderspartij: Labour. Voor Robert Crawley (Hugh Bonnevile) is dat wennen, want hoe ziet de toekomst er uit voor de addelijke families zoals de Crawley’s? Lady Mary (Michelle Dockery) heeft genoeg ellende meegemaakt en het leven bied weer hoop en liefde. Lady Edith (Laura Carmichael) heeft haar dochtertje afgestaan maar het kost haar moeite om haar niet te mogen zien. Butler Thomas (Rob James-Collier) heeft het op Phyllis Baxter (Raquel Cassidy) voorzien en zet haar voor het blok. Daarnaast zet de plannen voor een oorlogsmonument voor gevallen dorpsbewoners de relatie tussen meneer Carson (Jim Carter) en Robert Crawley onder druk.

Ook dit seizoen zijn er weer verschillende gastrollen. Zo speelt Richard E Grant de rol van Bricker die voor spanningen zorgt tussen Robert en zijn vrouw Cora (Elizabeth McGovern), Speelt Anna Chancellor de rol van Dowager Lady Anstruther, de voormalig werkgeefster van Jimmy Kent (Ed Speleers). Ook verschijnt Mabel Lane Fox (gespeeld door Catherine Steadman) de ex-verloofde van Lord Gillingham (Tom Cullen). Lady Rose (Lily James) krijgt gevoelens voor Atticus Aldrigde (Matt Barber) de zoon van Lord en Lady Sinderby.

Het vijfde seizoen Downton Abbey is vanaf zaterdag 22 november om 20:10 te zien bij NPO2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven