Verdwijningsdrama The Missing op BBC One

The Missing
Vanavond, op dinsdag 28 oktober, begint op BBC One het vermissingsdrama The Missing. De hoofdrol is voor James Nesbitt, bekend van de serie Cold Feet en de Hobbit-films. Het filmen van de serie vond plaats in België dat in de serie voor Frankrijk moet doorgaan.

The Missing gaat dus over een verdwijning. De vijf-jarige Oliver verdwijnt als hij met zijn ouders, Tony (James Nesbitt) en Emily (Frances O’Connor ) op vakantie in Frankrijk is. Het is de zomer van 2006, Oliver wil wat drinken en Tony neemt hem mee naar een café waar een grote groep mensen de wedstrijd Frankrijk – Brazilië van het WK 2006 kijken. Voor een tel gaat Tony helemaal op in de wedstrijd en merkt hij dat hij het handje van Oliver niet meer vast heeft. Vanaf dat moment wordt het een nachtmerrie.

Tony en Emily beginnen een zoektocht en ook de Franse politie begint een grote zoektocht. Als alle sporen doodlopen vertrekken ze naar Engeland. Ondertussen wordt de verdwijning in de media groot uitgemeten en komen mensen op de verdwijning af die niet altijd iets goeds in de zin hebben.Thuis blijft Tony zijn zoektocht voortzetten, hij weigert te geloven dat Oliver er niet meer is. Ondertussen is het huwelijk tussen hem en Emily stuk, maar wel heeft hij opnieuw hoop als er nieuw bewijs zich aandient. Dat trekt ook de interesse van Julien Baptiste (Tchéky Karyo), de rechercheur die in 2006 de leiding had over de zoektocht keert in 2014 terug naar het dorp Chalons du Bois om eindelijk uit te zoeken wat er met Oliver gebeurd is.

The Missing is vanaf dinsdag 28 oktober om 22:00 uur te zien bij BBC One

Lees ook:

Redactie