web analytics

True Detective te zien bij Canvas

True DetectiveVanaf zaterdag 25 juli wordt op Canvas de Amerikaanse serie True Detective uitgezonden. Hiermee beleeft de serie zijn open-kanaal première in het Nederlands taalgebied. Eerder was de serie te zien bij HBO.

In 1995 wordt de jonge prostituee Dora Lange vermoord aangetroffen in de buurt van het stadje Erath in de staat Louisiana. Ze is op een bizarre manier om het leven gebracht, het lijkt wel een rituele moord. Het onderzoek wordt gedaan door twee detectives: de nogal op zichzelf zijnde Rust Cohle (Matthew McConaughey) en familieman Marty Hart (Woody Harrelson). De twee weten al snel de dader op te pakken en daarmee lijkt de zaak afgerond.

Zeventien jaar later, in 2012, worden de twee detectives opgeroepen voor verhoor over deze zaak. Ze worden apart ondervraagd over de manier waarop zij hun onderzoek hebben gedaan. De officiele reden hiervan is dat het dossier van toen is verwoest door de orkaan Kathrina. Maar er blijkt dat er meer aan de hand is met de twee detectives. In acht afleveringen wordt er geschakeld tussen 1995 en 2012 en krijgen inzicht in de relatie tussen de mannen, hun privéleven en de rol van de moordzaak.

Het eerste seizoen van True Detective wordt vanaf zaterdag 25 juli om 20:45 uitgezonden op Canvas.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven