Dramaserie The Refugees te zien op BBC First

The RefugeesVanaf zaterdag 25 juli wordt op BBC First de dramaserie The Refugees uitgezonden. In deze dramaserie duiken vluchtelingen uit de toekomst op.

In The Refugees zien we Emma (Natalia Tena) en Samuel (Will Keen), een doodgewoon stel dat de eindjes aan elkaar weet te knopen en wonen in een kleine hechte en landelijke gemeenschap. Ze hebben niet veel te besteden, maar ze zijn dankbaar voor wat ze hebben: Annie, hun zevenjarige dochter en een tweede kindje dat onderweg is.

Dan staat Alex (David Leon) ‘s avonds laat aan de deur en vraagt om onderdak. Samuel laat hem meteen binnen terwijl Emma iets behoezamer is. Maar dan vertelt Alex dat hij een vluchteling is uit de toekomst die wil schuilen in het verleden, er is in de toekomst iets vreselijk gebeurd. De nieuwsberichten op televisie bevestigen zijn verhaal: mensen uit de toekomst duiken overal ter wereld op. De vluchtelingen hadden toestemming op door te tijd te reizen maar dan moesten ze zich aan drie regels houden: niet over de toekomst praten, niet op zoek naar familieleden en een strafblad is uit den boze.

Als Alex iets onthult over de toekomst van Emma en Samuel blijkt dat hij niet toevallig aan hun deur heeft aangeklopt. Hij is anders dan de anderen en heeft alledrie de regels gebroken.

The Refugees wordt vanaf zaterdag 25 juli om 21:00 uitgezonden op BBC First

Lees ook:

Redactie