RTL8 herhaalt eerste seizoen van Broadchurch

Broadchurch
Omdat op 31 mei het tweede seizoen Broadchurch van start gaat op RTL4 wordt RTL8 het eerste seizoen herhaalt. En voor iedereen die van plan is om het tweede seizoen te bekijken is het goed om het eerste nog eens te herbekijken. Het tweede seizoen gaat eigenlijk meteen door en het verhaal van het eerste seizoen is erg belangrijk voor het tweede.

In het eerste seizoen zien we dat Danny Latimer niet in zijn bed ligt en later wordt zijn dode lichaam gevonden onderaan de klif. Op deze zaak wordt Ellie Miller (Olivia Coleman) gezet samen met de nieuwe detective Alec Hardy (David Tennant). Deze zaak zal het hele dorp op zijn kop zetten. We volgen de familie, zus Chloe (Charlotte Beaumont), vader Mark (Andrew Buchan) en moeder Beth (Jodie Whittaker) die bevriend zijn met de familie van Ellie Miller, Joe Miller (Matthew Gravelle) en hun zoontje Tom (Adam Wilson) die bevriend was met Danny.

Ook de lokale pers onder leiding van Maggie Radcliffe (Carolyn Pickles) duikt op de zaak net als Olly Stevens (Jonathan Bailey), de ambitieuze jonge journalist en zoon van Lucy Stevens (Tanya Franks) die weer de zus van Ellie Miller is. Ook de landelijke pers stuurt een journalist naar het dorp: Karen White (Vicky McClure), ze heeft ook weet van de mislukte Sandbrook-zaak van detective Hardy.

De andere dorpsgenoten die betrokken worden zijn: de jonge priester Paul Coates (Arthur Darvill), Susan Wright (Pauline Quirke) een nogal onstabiele vrouw die in een caravan woont bij het strand. Nigel Carter (Joe Sims) is de beste vriend van Mark Latimer en zijn collega als loodgieter. Jack Marshall (David Bradley) is een uitbater van een snackwinkel en hij levert de kranten voor de krantenbezorgers. Daarnaast heeft hij ook een verleden wat hij verborgen wil houden. Becca Fisher (Simone McAulley) is de eigenaar van het Trader Hotel waar Hardy logeert. Steve Connelly (Will Mellor) werkt voor het lokale telefoonbedrijf en zegt dat hij helderziend is.

Het eerste seizoen Broadchurch is met dubbelafleveringen te zien van maandag 25 mei tot donderdag 28 mei te zien om 20:30 op RTL8

Lees ook:

Redactie