Tweede seizoen Broadchurch vanaf 31 mei bij RTL4

Broadchurch

Vanaf zondag 31 mei zendt RTL4 het langverwachte tweede seizoen uit van de Britse serie Broadchurch. Vier weken lang worden er twee afleveringen uitgezonden.

Het eerste seizoen eindigde met de onthulling dat Joe Miller schuldig is aan de dood van Danny Latimer. Nu gaat het verhaal weer verder: Ellie Miller (Olivia Coleman) heeft overplaatsing gevraagd en zit nu bij de verkeerspolitie. De familie Latimer heeft naast Danny ook hun oma verloren, maar Beth is aan het begin nogsteeds hoogzwanger, dus er komt gezinsuitbreiding aan. De rechtzaak tegen Joe staat op het punt van beginnen. Het begint met een soort van pro-forma zitting en iedereen gaat er wel vanuit dat Joe zegt dat hij schuldig is. Maar dat gebeurd helemaal niet: hij verklaard dat hij onschuldig is. Hiermee komt er dus een echte rechtzaak en wordt de hele verdwijning opnieuw opgerakeld. Hij heeft een advocaat: Sharon Bishop (Marianne Jean-Baptiste) en haar assistent Abby Thompson (Phoebe Waller-Bridge) die er voor gaan zorgen dat Joe onschuldig wordt verklaard door de jury. Dit gaan ze ondermeer proberen door aan te tonen dat er twijfel is dat hij de moord heeft gepleegd. Voor de slachtoffers is er ook een advocaat: Jocelyn Knight (Charlotte Rampling), die al tijden geen zaak heeft gedaan, maar nadat ze hoort dat Sharon Bishop Joe zal verdedigen zegt ze toe.

Voor Alec Hardy (David Tennant) wordt de Sandbrook-zaak belangrijk. Het blijkt dat hij al die tijd Claire Ripley (Eve Myles) heeft verborgen in een huisje. Zij is een getuige in deze zaak en de ex-vrouw van Lee Ashworth (James D’Arcy) die naar Broadchurch komt. Hij is de grote verdachte in de Sandbrookzaak. Deze zaak gaat over de verdwijning van Lisa Newberry (Eliza Bennett) die op haar nichtje Pippa Gillespie paste. Pippa is dood teruggevonden terwijl Lisa nooit gevonden is. Cate Gillespie (Amanda Drew), de moeder van Pippa is verbitterd en na de dood van haar dochter ook gescheiden van haar man Ricky (Shaun Dooley) die juist in Alec Hardy de schuldige ziet dat de zaak tegen Lee mislukt is. Terwijl de rechtzaak tegen Joe bezig is houden Alec en Ellie zich met deze zaak bezig.

Het tweede seizoen van Broadchurch wordt vanaf zondag 31 mei om 20:00 uitgezonden op RTL4

Lees ook:

Redactie