IJzige misdaadserie Fortitude op canvas

FortitudeVanaf zaterdag 3 oktober wordt op Canvas de Britse misdaadserie Fortitude uitgezonden over een moord in een stadje op een afgelegen Arctisch eiland. De serie telt tien afleveringen en deze worden in vijf weken uitgezonden. Een tweede seizoen van Fortitude is inmiddels al besteld.

Het plaatsje Fortitude is een aparte woonplaats. Er zijn 700 inwoners en is de grootste nederzetting op een afgelegen eiland in de Noordelijke IJszee. Er zijn zo ongeveer vier keer meer ijsberen dan mensen, maar toch is het een van de veiligste plekken ter wereld. Tot nu.

De moord op een wetenschapper zorgt voor opschudding in de kleine gemeenschap. De plaatselijke politiechef Dan Anderssen (Richard Dorner) leidt het onderzoek, maar hij krijgt ongewenst hulp van de Londense detective en patholoog DCI Morton (Stanly Tucci). Deze arriveerde wel heel snel na de moord op het afgelegen eiland en de bewoners vragen zich dan ook af hoe hij zo snel over de moord wist. De twee politiemannen doen samen onderzoek, maar ontdekken dat ze goede redenen hebben om elkaar niet volledig te vertrouwen.

Voor burgemeester Hildur Odegard (Sofie Gråbøl) komt de moord op een totaal verkeerd moment. Ze heeft juist plannen om het vervallen mijnstadje om te bouwen tot een exclusief toeristisch oord met een luxe hotel in het midden van een gletsjer. Voor de terminaal zieke natuurfotograaf Henry Tyson (Michael Gambon) is de moord juist aanleiding om het donksterste geheim van de stad naar buiten te brengen. Andere personages zijn Charlie Stoddard (Christopher Eccleston), een Britse wetenschapper die aan het hoofd staat van het biologiedepartement. De jonge bioloog Vincent Rattrey (Luke Treadaway) die pas op het eiland is, zijn collega Nathalie Yelburton (Sienna Guillory), mijnwerker Jason Donnelly (Aaron McCusker) die met zijn goede vriend Ronnie Morgan (Johny Harris) een spectaculaire ontdekking doet, piloot Frank Sutter (Nicholas Pinnock) en zijn vrouw Jules (Jesica Raine)

Fortitude wordt vanaf 3 oktober elke zaterdag om 20:40 en 21:30 op canvas te zien.

Lees ook:

Redactie