Remy & Juliyat bij Zapp/NPO3

Remy en JuliyatVanaf 6 december is bij Zapp/NPO3 de jeugdserie Remy & Juliyat te zien. De serie is dagelijks tot kerst te zien.

In de serie zien we daat de 14-jarige Remy (Bas Keizer) het thuis niet makkelijk heeft na de scheiding van zijn ouders. Hij heeft steeds ruzie met zijn vader Bart (Cees Geel), die moet wennen dat hij een alleenstaande ouder is en boos is omdat er een AZC komt in de oude brandweercentrale van Paverdam. De ook 14-jarige Juliyat (Sonia Khursid Eijken) heeft een traumatsche vlucht uit Syrië achter de rug en komt terecht met haar opstandige broer Hamza (Bilal El Mehdi Wahib) en ongelukkige ouders in het AZC.

Bewoners van het dorp vrezen dat het onveilig wordt, terwijl de bewoners van het AZC de dorpelingen wantrouwen en voelen zich niet welkom. Remy raakt geïntrigeerd door de stoere en slimme Juliyat en zij vindt bij hem juist het lichte en onbevangene waar ze naar verlangt. Maar verliefd zijn in een vijandige omgeving is niet makkelijk, ze proberen bij elkaar te zijn, eerst openlijk daarna stiekem. Alle pogingen om de partijen bij elkaar te brengen mislukken en als hun liefde wordt verraden zet het de relatie tussen de dorpelingen en de AZC-bewoners op scherp met gevolgen. Lukt het beide partijen om vlak voor kerst de strijdbijl te begraven?

Remy & Juliyat is vanaf 6 december elke dag om 17:55 te zien bij Zapp/NPO3

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *