web analytics

Noorse tragiserie Afterglow bij NPO3

Vanaf dinsdag 12 september is bij NPO3 de Noorse tragische dramaserie Aferglow (Noorse titel: Etterglød) te zien. De serie telt zeven afleveringen.

In de serie volgen een groep vrienden met in het middelpunt de uitbundig en vriendelijke Ester (Nina Ellen Ødegård), die veertig wordt. Natuurijk is er een feest, maar die verloopt anders als de familie en haar vrienden er per ongeluk achter komen dat ze kanker heeft.

Haar ziekte treft iedereen om haar heen, haar man en hun drie kinderen en vrienden. Ze beginnen hun eigen leven in twijfel te trekken, want leven ze wel het leven da ze willen? Zo maken ze hun eigen keuzes die zowel hun leven als dat van anderen zal veranderen.

Esters man Arild (Thorbjørn Harr) is wetenschapper en moet plotseling de rots van de familie zijn. Hun kinderen Lars (Niels Halstensen), Kira (Aurora Andreassen) en Maya (Elena Pokotylyuk) krijgen er ook mee te maken en Maya wednt zich tot God voor troost en hoop.

Esters vriendin Charlotte (Sara Khorami) begint te twijfelen aan haar huwelijk met Jørund (Per Kjerstad) die juist zelf bang is om ernstig ziek te worden. Finn (Hermann Sabado) is dierenarts en is gek op vrouwen, Esters collega Marlene (Hanne Skille Reitan) heeft een zwak voor hem en droomt ervan om de liefde te vinden.

Afterglow is vanaf 12 september elke dinsdag om 22:05 te zien bij NPO3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven