web analytics

Nieuwe serie Hollands Hoop op NPO2

Hollands Hoop
Aankomende zaterdag, 27 september, gaat een nieuwe Nederlandse serie van start: Hollands Hoop. De serie wordt omschreven als een dramakomische crimeserie. De serie is geregisseerd door Dana Nechushtan, bekend van series Annie MG, Dunya & Desie en Overspel, naar een scenario van Franky Ribbens, schrijver van Nachtrit en Penoza.

Hollands Hoop gaat over Fokke Augustinus (gespeeld door Marcel Hensema), hij is een forensisch psychiater met een burn-out. Als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuist hij met zijn vrouw Machteld (Kim van Kooten) en hun kinderen naar het Groningse platteland. Daar aangekomen blijkt de boerderij van zijn vader een dekmantel voor een criminele organisatie. Langzaam maar zeker wordt Fokke een echte drugshandelaar, vooral zijn kennis van het criminele brein helpt hem hierbij. Als zijn ethisch besef ook steeds verder afbrokkeld wordt hij steeds succesvoller.

Het gezin Augustinus bestaat dus uit vader Fokke en moeder Machteld, maar ook uit hun drie kinderen. Pepijn (Martijn Lakemeier) van zestien is de oudste. Hij is een dromerige introverte jongen die liever op straat is dan op school en weet precies hoe hij zijn ouders kan bespelen. Lara (Megan de Kruijf) van dertien is het middelste kind. Ze is het braafste meisje van de klas, maar ondertussen heeft ze ook een geraffineerde en donkere kant waarbij haar broer Pepijn het moet ontgelden. De jongste dochter is Filippa (Amber Robin). Ze is vier en lief en stout maar ook erg bijdehand. Ze is nergens bang voor en is vaak in de buurt van haar vader te vinden.

Peter Paul Muller speelt Matthias die een jeugdvriend is van Fokke, een amicale dikkerd die precies weet wat hij wil. Hij heeft een innemende persoonlijkheid en geniet veel aanzien binnen de dorpsgemeenschap. Bert (Dries Alkemade) is de broer van Matthias, die flinke gokschulden heeft gemaakt en daardoor in de problemen is gekomen. Zijn broer Matthias heeft hem gehulpen en wordt door hem vaak ingezet voor hand-en-spandiensten. Wethouder Anna (Cynthia Abma) is de nieuwe beste vriendin van Machteld. Ze maakt vol gebruik van haar bevoegdheden en zoekt dan ook vaak de grens op. Ze hunkert naar liefde en dat maakt haar kwetsbaar.

Een belangrijke speler in de drugshandel is Saša Bakrac (Nikola Djuricko). Hij is een sluwe sociopaat die erg rechtlijnig is en weinig geduld heeft. Dimitri (Peter van den Begin) is een tbs-patiënt. Hij is een ex-patiënt van Fokke en kreeg naast zijn gevangenisstraf ook tbs voor de moord op zijn vader. Het is een gewetenlose en manupulatieve man, die ook warm, emotioneel of droogkomisch kan zijn en Fokke is de enige die hem kan bereiken.

Hollands Hoop is de komende acht weken elke zaterdag te zien om 21:05 op NPO2.

Bekijk hieronder de trailer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven