web analytics

Gouden Kalf voor Ramses en Hollands Hoop

Hollands Hoop
Vanavond werden in Utrecht de Gouden Kalf uitgereikt, naast dat dit natuurlijk een filmprijs is worden er ook prijzen voor televisiedrama uitgereikt.

Het Gouden Kalf voor Beste Acteur Televisiedrama is gewonnen door Maarten Heijmans voor zijn rol als Ramses Shaffy in de serie Ramses. De andere genomineerden waren Marcel Hensema voor zijn rol in Hollands Hoop en Mads Wittermans voor zijn rol in de One Night Stand korte film Vrij.

Het Gouden Kalf voor Beste Actrice Televisiedrama is gewonnen door Loes Schnepper voor haar rol in de One Night Stand korte film Voor Emilia. De andere genomineerden waren Elsie de Brauw voor haar rol in Duivelse Dilemma’s in de aflevering Symbiose en Kim van Kooten voor haar rol in Hollands Hoop.

Het Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama is gewonnen door Dana Nechushtan voor Hollands Hoop. De andere genomineerden waren Norbert ter Hall voor A’dam – E.V.A. seizoen 2 en Michiel van Erp voor Ramses.

De Gouden Kalf is niet de enige die prijs is uitgereikt want voor het scenario van Ramses heeft Marnie Blok de Zilveren Krulstaart gewonnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven