Nederlandse serie Meiden van de Herengracht vanaf 2 september op Net5

Meiden van de HerengrachtVanaf woensdag 2 augustus brengt Net5 de nieuwe Nederlandse dramaserie Meiden van de Herengracht op televisie. De serie gaat over de vriendschap tussen drie jonge carrièrevrouwen in Amsterdam die het gemaakt hebben in de wereld van mode, tv en tijdschriften. De serie is een bewerking van de Amerikaanse serie Lipstick Jungle.

De drie hartsvriendinnen proberen hun carrières zo goed mogelijk te combineren met hun privélevens, maar het succes heeft natuurlijk een prijs, dus het glamourleven gaat niet altijd over rozen. Hanna (Sarah Chronis) staat aan het hoofd van een modelabel, maar het gaat de laatste tijd niet goed: haar laatste collectie flopt en ook lukt het maar niet om de ware te vinden. Al lijkt haar laatste date miljardair Gijs (Nasrdin Dchar) in de buurt te komen.

Wendy (Fockeline Ouwerkerk) is de baas van een televisiezender en haar huwelijk loopt nogal stroef. Haar man Steven (Cas Jansen) is eigenlijk muzikant, maar nu huisvader tegen wil en dank. Wendy heeft op haar werk steun van collega Sil (Manuel Broekman) die haar ook weet uit te dagen.

Nico (Kim Pieters) is hoofdredacteur bij een tijdschrift en verliest zich in een affaire met jonge fotograaf Hugo (Kay Greidanus) waardoor ze niet alleen haar huwelijk maar ook haar reputatie op het spel zet. Op haar werk heeft ze last van Jorrit (Oscar Aerts) die niet echt het beste met Nico voor heeft.

Meiden van de Herengracht is vanaf 2 september elke woensdag te zien om 21:25 op Net5.

Lees ook:

Redactie