web analytics

Koreaanse serie Mr. Sunshine bij Netflix

Mr. SunshineVanaf donderdag 19 juli is bij Netflix de Koreaanse serie Mr. Sunshine te zien. De serie telt 24 afleveringen.

Mr. Sunshine speelt zich af tijdens en na de Amerikaanse expeditie naar Korea die bekendstaat als de Shinmiyangyo. Het vond plaats in 1871 en het was de eerste keer dat Amerikaanse militairen aanwezig waren in Korea om politieke- en handelrelaties op te zetten. Als Korea twee oorlogsschepen van de Verenigde Staten aanvalt bij het Koreaanse eiland Ganghwa stuurt de Verenigde Staten negen dagen later 650 man en vijf oorlogsschepen naar het eiland waar 200 Koreaanse soldaten omkomen tegen drie Amerikanen.

In de serie volgen we de jonge Koreaanse Eugene Choi (Lee Byung-hun) die na de Shinmiyangyo van huis wegloopt en aan boord gaat van een Amerikaans oorlogsschip. Jaren later keert hij terug naar Korea als een Amerikaanse marine-officier en wordt hij verliefd op de dochter van een aristocraat: Go Ae-sin (Kim Tae-ri), terwijl hij ontdekt dat Japan het land wil binnenvallen.

Mr. Sunshine is vanaf 19 juli beschikbaar bij Netflix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven