web analytics

Komedieserie Five Live bij SBS6 en Videoland

Five LiveVanaf zondag 2 oktober is bij SBS6 de Nederlandse komedieserie Five Live te zien. Een dag later, op maandag 3 oktober is de serie wekelijks te zien bij Videoland. De serie telt acht afleveringen.

De serie draait om de presentatoren en redactie van de wekelijks goed bekeken talkshow Five Live, van de commerciële zender Five. De presentatoren zijn Sara Bannink (Linda de Mol) en Roderik van Zuylen (Waldemar Torenstra), die vier jaar geleden gescheiden zijn. Samen hebben ze twee puberkinderen Olivia van veertien en Pieter van zestien. Hun grote Gooische villa hebben ze opgedeeld in twee woningen met elk een eigen ingang. Dat klinkt handig, maar Sara krijgt alsnog erg veel mee van welk vrouwelijk schoon Roderik mee naar huis neemt.

Zenderbaas Flip de Koning (Daan Schuurmans) vertelt hen dat de talkshow een te oud profiel heeft en de kijkcijfers zijn aan het dalen. De boel moet dus opgefrist worden en er worden twee proefafleveringen gemaakt. Sara moet presenteren met de onervaren maar intelligente Orlando Boldewijn (Edwin Jonker) terwijl Roderik wordt gekoppeld aan de knappe en jonge Charissa Hoekstra (Roos van Erkel). Ze is niet echt intelligent, maar is ambitieus en heeft veel volgers op social media. Sara en Roderik voelen zich bedreigd en sluiten een pact: Ze blijven het programma samen presenteren of ze doen het allebei niet. Het pact moet de nodige stormen doorstaan: er wordt aan ieders poten gezaagd, er zijn romances op de werkvloer, haat en nijd op de redactie en dan is er ook nog een zwaar overspannen eindredactrice Liz Beuker (Lies Visschedijk). Thuis krijgen ze te maken met de kinderen die op negatieve wijze aandacht vragen en een opportunistische manager (Roeland Fernhout). En ook Charissa en Orlando nemen geen genoegen met een plek op de reservebank.

Wie wel blij is dat ze een voet tussen de deur van de tv-wereld heeft gekregen is stagiaire Honey (Abbey Hoes). Die vol goede moed aan haar baan op de redactie van Five Live begint om er al snel achter te komen dat haat, nijd, jaloezie, geroddel, ellebogenwerk en hypocrisie hoogtij vieren. Het is een wereld waar je beter geen vijanden kunt maken maar je ook niet weet wie je vrienden zijn.

Five Live is vanaf 2 oktober elke zondag om 21:30 te zien bij SBS6

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven