web analytics

BBC kondigt nieuwe dramaseries aan

BBC OneZo vlak voor het einde van het jaar heeft de Britse omroep BBC maarliefst acht nieuwe series aangekondigd.

Voor BBC One zijn zes series aangekondigd: Howards End, deze serie telt vier afleveringen en is geschreven door Kenneth Lonergan en is gebaseerd op de gelijknamige roman van E.M. Forster uit 1910. Deze miniserie gaat over het veranderende landschap van de sociale en klassenmaatschappij en volgt drie families: de idealistische Schlegels, de rijke Wilcoxes, en de arbeidersfamlie Basts.

Press speelt zich af in de wereld van de kranten. Het beloofd een achter de schermen verhaal te worden over een groep mensen die de verhalen opschrijven die we dagelijks lezen. Van het ene politieke schandaal naar een showbizzrel, de redacteuren hebben een enorme invloed, maar het blijkt dat er achter de scherman ook de nodige drama’s zich afspelen. Press zal zes afleveringen tellen.

Broken gaat over een katholieke priester Michael Kerrigan en zijn gemeente die moeten omgaan met het Christen zijn in het hedendaagse Groot-Brittanië. Deze serie is geschreven door Jimmy McGovern en zal zes afleveringen hebben. Requiem gaat over een jonge vrouw die nadat haar moeder is overleden ontdekt dat alles wat ze over haar en zichzelf weet niet waar is. Dan gaat ze op zoek naar de waarheid over zichzelf. Deze serie telt zes afleveringen.

The Replacement is een psychologische thriller geschreven door Joe Ahearne. De serie gaat over Ellen, een succesvolle architect die zwanger raakt en als vervangster trekt ze Paula aan. Maar dan moet Ellen voor haar leven vrezen als blijkt dat Paula een eigen agenda heeft. Of zou het vrouwlijke rivaliteit zijn met een dosis eigen onzekerheid? De seie telt drie afleveringen en wordt in het begin van de zomer van 2016 opgenomen.

Woman in White gaat over Walter Hartright die een spookachtige vrouw in het wit tegenkomt op een door maan beschenen weg. Al snel komt hij in een mysterieuze wereld terecht. Romantiek en spanning spelen een rol in deze verfilming van het gelijknamige boek van Wilkie Collins en brengt de kijker van het Engelse platteland naar een Victoriaans gekkenhuis.

Voor BBC Two wordt de serie Black Earth Rising aangekondigd, een thrillerserie die zich afspeelt in Afrika en volgt een Engels-Amerikaanse familie die de relatie tussen Afrika en het Westen onderzoekt door gerechtigheid, schuld en zelfbeschikking te bekijken. Een andere serie is Paula, geschreven door Conor McPherson. In deze driedelige serie leidt een korte ontmoeting tot geweld en wat volgt is dan een wraak van een man en een vrouw.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven