web analytics

Griezelserie Kattenoog bij Telekids

KattenoogVanaf maandag is op RTL Telekids op RTL8 de nieuwe Belgische-Nederlandse serie Kattenoog te zien. In deze jeugdfantasy serie draait het om een klein dorpje aan de rand van een mysterieus meer. De ondertitel van de serie is ‘Het geheim van de Griezelclub‘.

In het dorp Kattenoog hebben ze al jaren last van een griezelmysterie. Hierdoor werd er een Griezelclub in het leven geroepen. Niet iedereen kan natuurlijk bij deze club, nee deze moeten opnieuw uitverkoren worden en hebben de taak om het dorp Kattenoog te beschermen tegen heksen, vampiers, weerwolven en andere kwaadwillenden die uit zijn op het Kattenoog, een mysterieuze heksensteen die magische krachten zou hebben en verborgen zou liggen op het Kattenoog-eiland in het meer.

Sol Salomons (Kürt Rogiers) was ooit lid van de Griezelclub en heeft nogsteeds een obsessie met alles wat met griezelen te maken heeft. Zijn zoon Eli (Warre Verlinden) is daar ook mee besmet geraakt. Zijn grootste hobby is om iemand schrik doen aanjagen. Eli en zijn beste vrienden Robin (Emma Verlinden) en Simone (Rosaline Lantink) dromen er van om bij de Griezelclub te mogen om zo het Kattenoog te beschermen, maar dat heeft nog wat voeten in aarde. De grootmoeder van Robin, Leen (Ingrid De Vos) weet meer over het Kattenoog.

De Kattenoog-legende houdt ook Max (Ian Thomas) bezig. Hij is de grote ster van het online kanaal BOE TV. Samen met cameraman Boris (Nathan Naenen) en medepresentatrice Daphne (Britt Scholte) gaat hij naar Kattenoog om het geheim van de magische steen te ontrafelen. Zou die legende nou waar zijn of niet?

Andere rollen zijn er voor Eline De Munck als Olivia, de au paur van Simone, Urbanus speelt de tweeling Fossil en Gregor. dokter Hannah, de vrouw van Sol en moeder van Eli wordt gespeeld door Sofie Heyens. Oom Bob (Herman Boets) heeft een pannenkoekenhuisje en Jeff (Door Van Boeckel) is de campinguitbater. Sasha Rosen speelt Ilse, de moeder van Robin en Charlotte de drukbezette adoptiemoeder van Simone wordt gespeeld door Birgit Schuurman.

Gastrollen worden gespeeld door Belle Perez als nanny Maria, Jadranko Ostokic als Seb de vader van Simone, Achmed Akkabi is Jasper de producer van BOE TV. Ralf Mackenbach is Tim, een kijker van BOE TV die hen wil helpen met de zoektocht. Zijn vader Archibald (Daniel Boissevain) is privédetective. Thomas Van Goethem speelt Lars, de zoon van de campinguitbater Jeff en Catherine Keyl speelt Magriet, een afstammeling van Heks.

Kattenoog wordt vanaf 5 oktober elke schooldag zo rond 16:40 uitgezonden bij Telekids op RTL 8. De afleveringen duren tien minuten en eerst wordt de vorige aflevering herhaald en daarna de nieuwe uitgezonden. In België is de serie om 18:45 te zien bij VTMKZoom

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven