Dramaserie Outlander te zien bij één

Outlander
Vanaf 27 maart zendt de Belgische zender één de serie Outlander uit. Hiermee beleeft de serie zijn open-kanaal-première; in Nederland was het eerste deel van het eerste seizoen al te zien bij HBO, over twee weken gaat daar het eerste seizoen weer verder. De serie is gebaseerd op de boekenreeks Cross Stitch van Diana Gabaldon die in het Nederlands uitgegeven is onder de naam De reiziger.

Outlander gaat over het leven van verpleegster Claire Randall (Caitriona Balfe). In het Engeland van 1945 ziet ze na vijf oorlogsjaren haar man Frank (Tobias Menzies) weer. Tijdens hun tweede huwelijksreis naar het Schotse Inverness verdwijnt Claire op mysterieuze wijze. Ze ontwaakt in het Schotland van 1743, waar er een oorlog is tussen de Engelsen en de Schotten. Op het strijdveld ziet ze Black Jack Randall (ook Tobias Menzies), de kapitein van de Engelse Dragonder. Een schot red haar en neemt haar mee. Daar ontmoet ze Jamie Fraser (Sam Heughan) die gewond is geraakt. Als ze eenmaal op het Kasteel Leoch is ontdekt ze dat ze wordt verdacht een Engelse spion te zijn. Ze ontmoet daar ook de geheimzinnige Geillis Duncan (Lotte Verbeek). Als ze terug wil naar de plek waar ze terechtkwam wordt besloten dat ze moet blijven op het kasteel, want ze is nuttig als verpleegster.

Outlander is vanaf 27 maart elke vrijdag te zien om 22:10 op één.

Lees ook:

Redactie

5 Comments

  1. Waarom is de serie na de aflevering van het huwelijk tussen Claire en Jamie gestopt? We missen het!

    • Het eerste seizoen van Outlander werd in de Verenigde Staten verdeeld in twee delen. In België is tot nu toe het eerste deel van het seizoen uitgezonden. Wanneer op één het tweede deel van het eerste seizoen te zien is, dat is nog niet bekend.

      • Bedankt voor de snelle reactie! Dan zullen we helaas “rustig” af moeten wachten…..

  2. Ook in Nederland missen we de serie. Hopelijk komen de delen 9 t/m 16 binnenkort weer op TV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *