George Gently seizoen 8 bij NPO2 en één

George GentlyVanaf vrijdag 20 oktober is bij één het achtste seizoen te zien van de Britse detectiveserie George Gently. Dit is het laatste seizoen en telt twee afleveringen.

De eerste aflevering speelt zich af in Newcastle van 1970. Er wordt een lichaam gevonden in een opslagtank voor chemische producten, het blijkt de vermiste echtgenoot van Eve Lidell te zijn die werd veroordeeld voor de moord op haar man. Inspecteur George Gently (Martin Shaw) besluit om de oude zaak weer te heropenen, maar Bacchus (Lee Ingleby) is niet overtuigd, hij heeft het eerste onderzoek geleid. Hierdoor wordt de kloof tussen de twee steeds groter en dat net voordat Gently met pensioen gaat.

In de tweede aflevering gaat George Gently met pensioen, maar net voor zijn vertrek krijgt hij een aanbod van een geheime politiedienst die hij niet kan weigeren. Vier jaar geleden werd een jong meisje vermoord en niemand werd ooit veroordeeld. Maar nu lijkt het daat de charismatische politicus Clements bij de zaak was betrokken en het onderzoek van George leidt naar een web vol politieke intriges waarbij ook politiemensen voor hun leven moeten vrezen.

Het achtste seizoen van George Gently is op vrijdag 20 en 27 oktober te zien om 20:40 bij één

Op woensdag 4 juli en 11 juli is het achtste seizoen te zien om 20:30 bij NPO2

Lees ook:

Redactie