Detectorists, nieuwe BBC Four comedy

DetectoristsOp donderdag 2 oktober begint er een gloednieuwe comedyserie op BBC Four, namelijk Detectorist. Deze serie is bedacht door Mackenzie Crook, bekend door zijn rol als Gareth in The Office. Hij heeft deze serie niet alleen bedacht, hij schreef de serie, regisseerde en speelde de hoofdrol.

De serie volgt twee vrienden die als gezamelijke hobby hebben dat ze met een metaaldetector de omgeving afgaan. Als Andy (Mackenzie Crook) en Lance (Toby Jones) samen zijn, dan zijn ze net een oud getrouwd stel, altijd klagen en zeuren tegen elkaar, maar duidelijk is dat ze een goede band hebben. Ze dromen er van om een schat te vinden zodat ze metaaldetectorgeschiedenis schrijven.

In de eerste aflevering krijgen ze een tip over een mogelijke vindplaats van een schat en gaan ze samen op zoek. Al moeten ze eerst nog wel toestemming krijgen van de eigenaar van het stuk grond. Dit alles zet een avontuur in gang vol hebzucht, verraad, afwijzing en natuurlijk bevrijding. Mackenzie Crook kreeg het idee om deze serie te maken door een oude hobby, hij heeft zelf alle spullen om met de metaaldetector op pad te gaan, maar hij doet het eigenlijk nooit en als hij het wel doet vind hij eigenlijk nooit wat. Daarom schreef hij er maar een serie over, om er toch mee bezig te zijn. Nadat hij met Toby Jones in de film Muppet Most Wanted speelde vroeg hij hem mee te spelen in deze serie.

Detectorist is vanaf donderdag 2 oktober om 23:00 uur te zien op BBC Four.

Lees ook:

Redactie