web analytics

Tweede seizoen Peaky Blinders op BBC Two

Peaky Blinders

Donderdag 2 oktober keert de gangsterserie Peaky Blinders terug voor het tweede seizoen bij de BBC. Het verhaal draait om een bende die scheermessen in hun petten naaide en hun ambitieuze leider Tommy Shelby die gespeeld wordt door Cilian Murphy. Chief Inspector Chester Campbell (Sam Neill) komt de bende op het spoor als hij naar Birmingham is gestuurd om de stad vlak na de eerste wereldoorlog van criminaleit en bendes te ontdoen.

In het tweede seizoen wordt een tijdsprong gemaakt. Het speelt zich namelijk af in 1922, midden in de roaring twenties waar jazzmuziek op het hoogtepunt was. Thomas Shelby heeft de Peaky Blinders omgevormt tot een echt bedrijf en wil nu uitbreiden buiten Birmingham om daar een renbaan te beheren. Hoewel het gokken op rennen legaal was in die tijd is het niet bepaald een veilige baan. Tommy Shelby moet alles op alles zetten om de bendes in het zuiden buiten spel te zetten, maar ook om zijn charmes te gebruiken om de hogere kringen te verleiden die zich ook op de renbaan ophouden.

Naast Cilian Murphy en Sam Neill keren ook Helen McCrory, Paul Anderson, Joe Cole en Ned Dennehy terug in het tweede seizoen. Nieuwe rollen worden gespeeld door Tom Hardy, bekend als Bane uit The Dark Knight Rises en zijn vrouw Charlotte Riley en Noah Tyler. Finn Cole maakt zijn debuut, hij is de broer van Joe.

Peaky Blinders is te zien vanaf donderdag 2 oktober om 22:00 op BBC Two

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven