web analytics

Komische serie Nieuw Texas bij één

Nieuw Texas
Vanaf 18 maart zendt één de humoristische serie Nieuw Texas uit. In die serie volgen we vier volkse broers die gedwongen worden om samen te wonen. Elke aflevering bestaat uit zelfstandige verhalen. De serie telt dertien afleveringen.

De vier broers Peter, Jan Fons en Stan Vrancken staan sinds dat ze klein zijn bekend als de Daltons door hun kwanjongensstreken, hun broerderband en hun eeuwige gekibbel. Hun vader Ludo (Jan Decleir en Tom Waes), een mijnwerker is vaak de wanhoop nabij, zeker als hij weduwnaar wordt en alleen de opvoeding moet doen.

De ambiteuze Jan (Tom Audenaert) wordt ambtenaar bij de groenvoorziening en trouwt met de iets naïve kleuterjuf Irena (Jits Van Belle). Broer Fons (Bert Haelvoet) denkt dat hij als ‘zakenman’ een grote klapper zal maken, hij deelt deze hoop met zijn Turkse vriendin Nur (Anke Frédérick) die schoonheidsspecialist is.

Peter (David Cantens) is mecanicien en klust er bij als DJ. Maar toch is hij eewig verliefd en heeft hij de ware nog niet gevonden. Zijn broer Stan (Joren Seldeslachts) heeft wel de ware gevonden, maar hij is bang om haar voor te stellen aan zijn familie. De serieuze Kato (Frances Lefebure) komt uit een Vlaams middeklassegezin.

Dat was toen, en nu heeft Stan besloten om Kato toch voor te stellen. Het gekibbel loopt hierdoor hoog op en vader probeert de boel te sussen, de stress wordt hem teveel en na een hartaanval valt hij dood neer. Bij de notaris horen de broers dat hun vader een gigantische directeurswoning heeft gekocht. Als ze die zouden opknappen zouden ze een miljoen verdienen. Ze geven de woning de naam Nieuw Texas, naar de mijnwerkerswijk waar ze geboren zijn. Maar voordat de broers echt eigenaar worden van het huis moeten ze eerst een jaar lang samenwonen onder één dak

Nieuw Texas is te zien vanaf 18 maart om 20:40 op één

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven