web analytics

Endeavour seizoen 9 bij één

Endeavour

Vanaf vrijdag 10 november is bij één het negende en laatste seizoen van de Britse detective Endeavour Morse. Dit seizoen telt drie afleveringen. Vanaf 2 december is dit seizoen ook te zien bij NPO2

Dit laatste seizoen speelt zich af begin jaren 70 en krijgen Endeavour (Shaun Evans) en Thursday (Roger Allam) te maken met veranderingen op hun werk en in hun priveleven. Ook keren er oude bekenden terug zoals Sam (Jack Bannon) die terugkeert uit Noord-Ierland nadat hij in het leger heeft gezeten.

In de eerste aflevering is het lente van 1972 en leiden twee onverklaarbare doden naar het Oxford Concert Orchestra terwijl een lichaam dat ontdekt is in een pakhuis doet denken dat de onderwereld zijn weg naar Oxford weer heeft gevonden. Het onderzoek brengt verbanden aan het licht waarbij het duo dacht dat die ver achter hen lag.

In de tweede aflevering denkt Endeavour dat er een verband is tussen de verdwijning van een vrouw en haar voormalige werkgever, maar een andere vermissingszaak eist zijn aandacht op. Een kustenaar die covers maakt van mysterie-boeken is verdwenen. Ook de studenten zijn niet in de hand te houden als er verschillende auto’s gestolen wordt en Bright (Anton Lesser) vraagt om alle hens aan dek als er een agent in uniform wordt vermoord. En dan is er ook met de nodige tegenzin van Endeavour en Thursday de cast van de televisie detective Jolly For Short in de stad voor opnames.

In de laatste aflevering onderzoekt Endeavour de overlijdensberichten in de Oxford Mail die cryptische boodschappen bevatten en hierdoor bezoekt hij verschillende begrafenissen. Bij Thursday duikt zijn verleden op en doet hij alles om de mensen om hem heen te beschermen. Ook op het bureau zijn er wat veranderen, zo lijkt Jim Strange (Sean Rigby) klaar voor overplaatsing en gaat Bright met pensioen.

Het negende en laatste seizoen van Endeavour is vanaf 10 november elke vrijdag om 20:45 te zien bij één

Dit negende seizoen is vanaf 2 december elke zaterdag om 22:30 ook te zien bij NPO2

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven