web analytics

Endeavour seizoen 8 bij één en NPO2

EndeavourVanaf zaterdag 4 maart is bij NPO2 en vanaf 21 april bij één het achtste seizoen van de Britse detectiveserie Endeavour te zien. Dit seizoen telt drie afleveringen en een negende en afsluitend seizoen is aangekondigd.

Het jaar 1971 is net begonnen en elke hoop op lichte taken verdwijnt snel als het team, nog steeds bekomen van de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, wordt opgeroepen om de meest uitdagende zaak tot nu toe te onderzoeken. Endeavour’s strijd met zijn innerlijke demonen bereikt een hoogtepunt, verergerd door liefde, verlies en schuldgevoelens. Ondertussen bevindt het team zich zich terug in het heetst van de strijd als de misdaad in Oxford groter wordt dan ooit tevoren.

De eerste zaak van het team begint met een explosieve start als ze een bom op de universiteit onderzoeken die mogelijk verband houdt met recente IRA-dreigingen. Ondertussen plaatst een doodsbedreiging aan het adres van Oxford Wanderers’ sterspits Jack Swift rechercheur Endeavour (Shaun Evans) en zijn team in het hart van de glitter en glamour van het voetbal van de jaren zeventig, waarbij de ware prijs van succes en beroemdheid wordt blootgelegd, en daarmee een diepgewortelde verdeeldheid die al snel veel dichter bij huis tot uiting komt.

De tweede aflevering speelt zich af in mei 1971 als er een taxichauffeur wordt dood aangetroffen in zijn taxi terwijl hij een grote schuld heeft bij een collega. Het onderzoek naar zijn dood leidt Endeavour en het team eerst naar een nudistenkolonie. Ondertussen thuis, ontvangt Endeavour een gast die
die hem herinnert aan een verleden dat hij liever vergeet. Terwijl het onderzoek naar de moord op de taxichauffeur zich ontvouwt, begint Endeavour zich terug te trekken van zijn naasten en lijkt hij op weg naar moedwillige zelfvernietiging.

In de derde aflevering, aan het einde van het jaar, merken Endeavour en Thursday (Roger Allam) dat hun relatie verder onder druk komt te staan wanneer Thursday informatie vindt waaruit blijkt dat Endeavour door zijn problemen een belangrijke aanwijzing in een zaak mist. De zaken voor het team nemen een interessante wending wanneer ze afzonderlijk werken om de moord op een student op te lossen. Maar wanneer Endeavour zich in een wanhopige situatie bevindt, doet Thursday er alles aan om hem te redden.

Het achtste seizoen van Endeavour is vanaf 4 maart elke zaterdag om 22:30 te zien bij NPO2

Vanaf 21 april is dit seizoen elke vrijdag om 20:40 te zien bij één

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven