web analytics

Eerste seizoen Rectify bij canvas te zien

RectifyVanaf woensdag 26 augustus wordt op canvas het eerste seizoen uitgezonden van de Amerikaanse dramaserie Rectify. Het gaat over Daniel Holden die 19 jaar lang op death row heft gezeten maar nu wordt vrijgelaten.

Daniel Holden (Aden Young) werd negentien jaar geleden veroordeeld omdat hij zijn vriendinnetje Hannah Dean zou hebben verkracht en vermoord. Maar door toedoen van zijn zus Amantha (Abigail Spencer) die zich al die jaren in de zaak heeft vastgebeten en door haar vriend John Stern (Luke Kirby) die de nieuwe advocaat is van Daniel is uit DNA-onderzoek gebleken dat er onvoldoende bewijs is. Dus wordt hij vrijgelaten en zien we hoe moeilijk hij het heeft om de draad weer op te pakken. Ook lijken de mensen uit zijn omgeving hem met gemengde gevoelens te benaderen. Daniel is vrijgelaten, maar niet vrijgesproken. En als hij het niet heeft gedaan wie dan wel?

Het leven heeft voor zijn familie ook niet stilgestaan. Moeder Jeanet (J. Smith Cameron) probeert hem vooral liefde te geven. Ze is opnieuw getrouwd met Ted (Bruce McKinnon) die vooral doet alsof er niets aan de hand is. Hij heeft de autozaak van Jeanets eerste man overgenomen en werkt daar nu met zijn zoon Ted jr. (Clayne Crawford) die er vanuit gaat dat Daniel schuldig is. Nu Daniel vrijkomt denkt hij dat zijn plek in de familie kwijtraakt. Jeanet vind nu dat het beter is dat hij haar geen moeder meer noemt, Daniel kan aansprak maken op de autozaak en zijn vrouw Tawney (Adelaïde Clemens) lijkt onder de indruk van hem te zijn. Daniel zijn oude kamer is nu ingenomen door Jared (Luke Austin Walker), de zoon van Jeanet en Ted.

Wie denkt dat we vooral een zoektocht naar de echte moordenaar van Hannah dan moet ik je teleurstellen. In zes afleveringen volgen we zes dagen na de vrijlating. Het is een echt karakterdrama waarin iedereen, maar zeker Daniel zijn leven moet oppaken. We krijgen een karakterstudie over een man die zijn leven negentien jaar lang heeft stilgezet en nu in de moderne wereld wordt vrijgelaten. Verder valt de prachtige cinematografie op in deze heerlijke slow-drama serie.

Het eerste seizoen van Rectify is te zien vanaf woensdag 26 augustus om 22:10 op Canvas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven