web analytics

Duitse miniserie Mitten in Deutschland:NSU bij Netflix

Mitten in DeutschlandVanaf donderdag 15 maart is bij Netlix de Duitse miniserie Mitten in Deutschland:NSU te zien. De serie telt drie afleveringen van 90 minuten en gaat over de NSU-moorden (ook wel de Dönermoorden) in Duitsland.

In de eerste aflevering volgen we de daders. Het speelt zich af na de eenwording van Duitsland en de jonge Beate Zschäpe (Anna Maria Mühe) groeit op met een alcoholiste als moeder. Ze is ontevreden en rommelt wat met haar beste vriendin Sandra (Nina Gummich). Ze gaan de punk-scene in en ontmoet daar Uwe Mundlos (Albrecht Schuch) waar ze verliefd op wordt. Hij is gefascineerd door rechts-extremisme. Als hij in militaire dienst gaat om met wapens om te gaan om zo een speciale dag voor te bereiden komt Beate in contact met Uwe Böhnhardt (Sebastian Urzendowsky) en dan raken zij verliefd op elkaar. Uwe M vindt dit niet leuk, maar zijn speciale dag, Dag X is belangrijker en daarom moet de groep bij elkaar gehouden worden. Ze dromen van terreuracties en beginnen dan ook kleine misdaden.

In de tweede aflevering zien we hoe Enver Şimşek (Orhan Kilic) wordt neergeschoten en later overlijd. Het onderzoek van de politie richt zich voornamelijk op het gezin en omgeving. Er wordt eerst uitgegaan van wraakmoord en de politie voert de druk op met valse beweringen om de waarheid boven tafel te krijgen. Zo krijgt de weduwe Adile Şimşek (Uygar Tamer) te horen dat haar man een affaire had. Als er een grote hoeveelheid geld gevonden wordt gaat het onderzoek richting de drugswereld. Als poltieman Bronner (Tom Schilling) bij het team van Hegemann (André Hennicke) komt ziet hij al snel dat de theorie van de drugshandel niet kan kloppen.

In de derde aflevering zien we hoe de politie te werk ging. We volgen Paul Winter (Florian Lukas) die met zijn meerdere Walter Ahler (Sylvester Groth) onderzoek deed naar het NSU-trio. Ze namen het werk over van Mirko Kerber (Alexander Beyer) die hen op de hielen zat en bewijzen had verzameld. Als eerste proberen ze de rechtsextremist Jonas Breiling (Martin Baden) voor zich te winnen als informant. Langzaam maar zeker komen ze steeds dichterbij het NSU-trio.

Vanaf donderdag 15 maart is Mitten in Deutschland:NSU beschikbaar bij Netflix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven