Dramaserie Tessa bij NPO1

TessaVanaf donderdag 26 november is op NPO1 de Nederlandse serie Tessa te zien. De serie is een bewerking van de Deense serie Rita en gaat om een nogal bijzondere lerares.

Tessa (Thekla Reuten) is veertig, moeder van drie kinderen en lerares Nederlands op de middelbare school. Ze is nogal recalcitrant en bot, rookt in de pauzes op de wc en heeft seks met de rector. Ze komt vaak in de problemen omdat ze zo haar eigen regels heeft. Haar oudste zoon is Rico (Niels Gomperts), een simpele en stoere goedzak. Hij twijfelt soms of hij wel goed genoeg is voor zijn intelligente en ambitieuze verloofde Barbara (Bo Maerten). Zij is een beetje truttig en daardoor klinkt het tussen haar en Tessa totaal niet. Daan (Stephanie van Leersum) is de dochter van Tessa en woont weer thuis nadat haar relatie uit is. Haar band met haar moeder is erg lastig en ze voelt zich nooit serieus genomen. De jongste zoon is Jasper (Joes Brouwers) die uit de kast wil komen en heeft te maken met onzekerheid en andere twijfels terwijl hij naar zijn eigen identiteit zoekt.

Op school neemt Tessa de nieuwe lerares handenarbeid Hanneke (Esmée van Kampen) onder haar vleugels. Ze is naïef, enthousiast en snel uit het veld geslagen als een leerling haar de baas is. Rector Ralf (Guido Pollemans) heeft seks met Tessa en voelt eigenlijk veel meer voor haar dan hij wil toegeven. Helga (Lies Visschedijk) is de vertrouwenspersoon op school en is de tegenpool van Tessa. Ze is punctueel en nogal betweterig.

Als Tessa de vader van Barbara ontmoet is het een schok, want haar vader Tom (Reinout Bussemaker) is haar oude jeugdliefde. Hoewel hij gelukkig getrouwd is blijkt zijn gevoelens voor haar toch niet voorbij te zijn. Zijn vrouw Julliete (Alice Reijs) is nogal stijf en gereserveerd en kan ook niet goed met Tessa overweg. Als ze achter het verleden van Tom en Tessa komt raakt ze een beetje jaloers.

Tessa is vanaf 26 november elke donderdag om 20:30 te zien op NPO1

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *