de EO en één kondigen Als de dijken breken aan.

Als de dijken brekenVandaag kondigde de Nederlandse EO en de Belgische zender één een gezamelijke dramaserie aan. Als de dijken breken is de titel en zal gaan over Vlaanderen en Nederland als er een nieuwe watersnoodramp zal plaatsvinden. De serie zal zes afleveringen tellen en de producenten zijn Johan Nijenhuis, Ingmar Menning en Dirk Impens die meer dan twee jaar research hebben gedaan naar de gevolgen van zo’n ramp.

In de zes afleveringen volgen we een autohandelaar, violist en kind in hun zoektocht naar een veilig en droog heenkomen als hun thuis is verzwolgen door de Noordzee. De serie begint met de storm die de Vlaamse en Nederlandse kust bedreigt en dan zien we hoe miljoenen Nederlanders en Vlamingen een veilige plek willen op een droge bodem. Want er ontstaat nogal een chaos: kunnen de wegen het aan? Wat moet er met de gevangenissen gebeuren en zullen de mensen oog voor elkaar hebben of alleen voor zichzelf?

De Vlaamse acteurs die meespelen zijn Tom Audenaert, Tom Van Dyck, Thomas Ryckewaert en Ingrid De Vos. De Nederlandse hoofdrollen worden gespeeld door Gijs Scholten van Aschat, Loek Peters en Bianca Krijgsman. De opnames zullen van december 2015 tot april 2016 plaatsvinden in Nederland en België.

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *