web analytics

Detective Dalgliesh bij NPO2 en één

DalglieshVanaf vrijdag 7 januari is bij één de Britse detective Dalgliesh te zien. De serie telt drie dubbelafleveringen. Vanaf 15 maart is de serie te zien bij NPO2

In de serie volgen we detective Adam Dalgliesh (Bertie Carvel), een gereserveerde detective en weduwnaar die nog rouwt om de dood van zijn vrouw terwijl hij complexe misdaden oplost in het Engeland van de jaren 70.

In de eerste aflevering wordt hij naar verpleegschool Nightingale House gestuurd om de dood van Heather Pearce (Beccy Henderson) te onderzoeken die vergiftigd is doordat er schoonmaakmiddel in de melk werd gedaan. Verpleegster Dakers (Helen Aluko) vlucht, maar wordt toch gevonden en ze verklaart dat Heather haar chanteerde. Verpleegster Fallon (Siobhán Cullen) liegt over haar alibi en wordt later dood in bed gevonden.

In de tweede aflevering duikt Dalgiesh opnieuw in een kleine gemeenschap, deze keer in een opvangtehuis voor mindervalide dat wordt geleid door de enigmatische Wilfred (Steven Mackintosh). Dalgliesh wordt daar uitgenodigt door een oude vriend, priester Michael. Maar bij zijn aankomst is Michael net overleden. Als hij hoort dat er recent een andere bewoner zelfmoord heeft gepleegd heeft hij een vermoeden dat er meer aan de hand is. De lokale politieagent Kate Miskin denkt er net zo over en als bewoonster Grace in haar slaap sterft wordt het vermoeden alleen maar groter.

In de derde aflevering ontdekken Miss Wharton en de acht jarige Darren twee dode lichamen, die van de dakloze Harry Mack en van de pas afgetreden parlementslid Sir Paul Berowne. Het lijkt op zelfmoord, maar onderzoek wijst anders uit en als ze de familie van het parlementslid ondervragen is duidelijk dat ze vooral bezig zijn met het behouden van hun invloed dan rouwen.

Dalgliesh is vanaf 7 januari elke vrijdag om 20:40 te zien bij één

Vanaf 15 maart is de serie elke dinsdag om  20:25 te zien bij NPO2

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven