Derde seizoen Dokter Deen bij NPO1

Dokter DeenVanaf maandag 4 januari wordt door Omroep Max op NPO1 het derde seizoen uitgezonden van de Nederlandse dramaserie Dokter Deen. Dit seizoen telt tien afleveringen.

In het derde seizoen is de huisarts van Vlieland Maria Deen (Monique van de Ven) er niet alleen voor de eilanders en de toeristen maar ook voor haar moeder Deen (Pleuni Touw) die langzaamaan het dementeren is en nu bij Maria in huis woont. Ze verzet tegen alles nu, maar zorgt ook voor een komische ondertoon.

De relatie tussen Maria en Oscar (Leopold Witte) blijft er een vol problemen en zal het na een dieptepunt lukken om hun relatie opnieuw te laten opbloeien? Als haar psychiater Max (Hans Dagelet) ook zijn zinnen op Maria heeft gezet komt het zelfs tot een gevecht tussen Oscar en Max en dan moet Maria een radicaal besluit nemen. Ondertussen blijft haar ex-man Sven (Huub van der Lubbe) ook een rol spelen in haar leven, al was het maar omdat hij de vader van haar kinderen is.

Dochter Isa (Markoesa Hamer) is getrouwd met Freek (Oren Schrijver), de dominee van het eiland en dat huwelijk begint te wankelen. Zoon Robbert (Jelle de Jong) ontwikkelt zich als Don Juan van Vlieland en veroorzaakt daarmee wat problemen, maar als Pip (Abbey Hoes), de intelligente vervangster van zijn moeder op het eiland verschijnt verandert zijn leven. Jongste dochter Wendy (Lisa Smit) gaat aan de wal, in Leeuwarden, studeren en moet hierdoor haar baby en invalide vriend Paul (David Lucieer) achterlaten. In de stad ontmoet ze een mysterieuze man (Dragan Bakema) die heel anders lijkt te zijn dan ze dacht.

Heleen (Liz Snoijink) krijgt het erg zwaar in dit derde seizoen maar toont zich ongekend krachtig, intuïtief en sterk. Wat de rol van priester Bart Vos (Bram van der Vlugt) is dat wordt tijdens het seizoen duidelijk.

Dokter Deen seizoen drie is vanaf 4 januari elke maandag om 22:05 te zien op NPO1

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *