web analytics

De Dassler broers: Adidas versus Puma te zien bij NPO2

die DasslersOp zaterdag 5 en 12 mei is bij Omroep Max op NPO2 de tweedelige serie De Dassler broers: Adidas versus Puma te zien. De Duitse titel is Die Dasslers – Pioniere, Brüder und Rivalen.

In het eerste deel weten Adi (Christian Friedel) en Rudi Dassler (Hanno Koffler) hun vader te overtuigen om het familiebedrijf te veranderen en sportschoenen te maken. Er zijn verschillen tussen de broers, maar ze werken goed samen. Rudi doet de commerciële kant en Adi maakt steeds maar weer een beter model schoen. Een conflict begint als Adi terug de schoolbanken in wil en Rudi voelt zich in de economische crisis alleen gelaten. Rudi’s vrouw Friedl (Hannah Herzsprung) en Adi’s vrouw Käthe (Alina Levshin) blijven loyaal achter hun man staan en dat zorgt ook voor onenigheid.

In het tweede deel keert Rudi terug van de oorlog en staan Adi en Käthe aan het hoofd van het bedrijf en produceren ze verschillende sportschoenen voor de Amerikanen. Maar het wantrouwen van Rudi ten opzichte van broer is groot en komt tot uitbarsting. Het bedrijf wordt gesplitst in Adidas en Puma. De gevolgen zijn groot: werknemers, familieleden en inwoners van het dorp Herzogenaurach moeten partij kiezen voor één van de bedrijven. Er begint een grote concurrentiestrijd om sporters, medailles en marktaandeel. Als ook de zonen van Rudi en Adi opklimmen in de bedrijven wordt de strijd alleen maar heviger en smeriger gespeeld.

De Dassler broers: Adidas versus Puma is op zaterdag 5 en 12 mei om 22:35 te zien bij NPO2

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven