web analytics

Call the Midwife seizoen 12 bij BBC First

Call the MidwifeVanaf zaterdag 29 april is bij BBC First het twaalfde seizoen van de Britse dramaserie Call the Midwife te zien. Dit seizoen telt acht afleveringen.

Het is 1968 en de ‘Rivers of Blood’-toespraak over de immigratie in het Verenigd Koninkrijk van parlementslid Enoch Powells zorgt voor grote spanningen in de wijk Poplar, vooral als een groep havenarbeiders een mars houdt om hun steun aan Powell te betuigen. Ook Lucille (Leonie Elliott) is geschokt door de toespraak terwijl haar heimwee naar huis steeds groter wordt. In het Nonnanus-huis verwelkomen de vroedvrouwen een nieuwe non, Sister Veronica (Rebecca Gethings), die meteen bij iedereen geliefd is, behalve bij zuster Crane (Linda Bassett).

Ondertussen wordt de relatie van Trixie (Helen George) met Matthew (Olly Rix) steeds hechter en bereidt ze zich voor op het huwelijk en op haar leven als vrouw van Matthew. Zuster Crane helpt Nancy (Megan Cusack) met haar financiële problemen terwijl Sister Julienne (Jenny Agutter) graag in het district helpt. Shelagh (Laura Main) en Dr. Turner (Stephen McGann) verdelen hun tijd tussen de drukke kraamafdeling en hun jonge gezin.

Het twaalfde seizoen van Call the Midwife is vanaf 29 april elke zaterdag om 21:00 te zien bij BBC First.
Herhalingen zijn te zien elke zondag om 15:30, elke dinsdag om 22:05, woensdag om 13:00 en zaterdagochtend om 10:00.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven