Call the Midwife krijgt vijfde seizoen

Call the Midwife
Goed nieuws voor alle Call the Midwife-fans. De opnames van het vierde seizoen zijn vorige week afgerond en nu maakt de BBC al bekend dat er ook een vijfde seizoen van acht afleveringen komt.

Call the Midwife speelt zich in de eerste drie seizoenen af in de jaren ’50 en volgt Jenny Lee (Jessica Raine), een beginnende vroedvrouw in een arme wijk in Londen. Andere vroedvrouwen zijn Chummy (Miranda Hart), mannengek Trixie Franklin (Helen George) en Cynthia Miller (Bryony Hannah). Ze delen het gebouw met de nonnen onder leiding van Zuster Julienne (Jenny Agutter). De andere zusters zijn Evangelina (Pam Ferris), Monica Joan (Judy Parfitt) en Bernadette (Laura Main) die later uittreed en zich dan weer Shelagh Turner noemt.

Eind 2014 wordt er nog een kerstaflevering van Call the Midwife uitgezonden waarin Vanessa Redgrave, die de voice-over doet, een rol zal spelen. Begin 2015 begint dan het vierde seizoen, zonder Jessica Raine maar wel met Linda Bassett als Phyllis Crane en Charlotte Ritchie als Barbara Gilbert.

Lees ook:

Redactie